НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Специализирано обучение за синдикалисти от Yazaki

НФТИНИ проведе специализирано обучение за наши синдикални членове в „Язаки България“ ЕООД. Бяха обсъдени актуални теми във връзка с развитието на Синдикалната организация.

Проведохме специализирано обучение за ръководството на нашата Синдикална секция в „Язаки България“ ЕООД, на което бяха обсъдени следните въпроси:

  • функции, цели и задачи пред Синдикалното движение;

  • поуки, изводи и препоръки от стачката през 2015 г.;

  • организационно укрепване на синдикалната организация;

  • Стандарт на НФТИНИ за отношенията с Работодателя;

  • целеполагане и планиране на по-нататъшните дейности;

  • подготовка за стартиране на Социалния дилалог.

В обучението взеха участие членове от синдикалното ръководство в „Язаки България“ ЕООД, експерти на НФТИНИ и членове на Изпълнителния съвет. Амбицията ни е да подпомогнем Синдикалната организация в осъществяването на конструктивен Социален диалог и утвърждаване на Социалното партньорство в предприятието на дължимото високо ниво.

„Язаки България“ ЕООД е собственост на японската Yazaki Corporation – световен лидер в производството на кабелни инсталации за автомобилостроенето. Yazaki произвежда също инструменти, измервателни уреди, конектори, терминали и мн.др. продукти за автомобилната промишленост.

Компанията е основана през 1941 г. в гр. Токио, а през 1962 г. за първи път изнася свое производство извън територията на Япония. Днес за компанията работят над 280'000 служители, като 90% от тях са извън Япония (базирани в заводи в близо 50 държави, сред които и България).

В нашата страна действат 3 завода на Yazaki – в гр. Ямбол (YBE-Y) от 2007 г., в гр. Сливен (YBE-S) от 2012 г. и в с. Крепост, Димитровградско (YBE-D) от 2017 г. като общият размер на производствената база в България достига 41'900 м2. По данни на ICAP-България, в реалния сектор Yazaki е третият най-голям работодател у нас със своите 6'269 дyши персонал.

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори