НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Новини

Следват последните 20 новини от НФТИНИ. Ако търсиш по-стари новини, виж нашия архив!

Заключителна конференция „Дигитална Подкрепа“

2023.05.26

Днес от 11:00 ч. в централата на КТ „Подкрепа“ се проведе заключителна конференция на проект „Дигитална Подкрепа“ (BG05M9OP001-1.128-0005) по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

1 май – синдикален рок концерт за труда

2023.05.01

НФТИНИ те поздравяваме от ливадата зад столичния музей „Земята и хората“, където се провежда традиционният концерт на КТ „Подкрепа“ по случай Деня на труда – „Рок за труда“.

Бюджет-2023: с внимание към Науката

2023.04.26

Искането ни да се гарантират доходите на заетите в Науката е уважено изцяло в Становището на КТ „Подкрепа“ за утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), където ще се разглежда Бюджет-2023.

1 май – шествие и концерт „Рок за труда“

2023.04.21

КТ „Подкрепа“ организира по случай 1 май празнично шествие и традиционния синдикален концерт „Рок за труда“ в гр. София. Заповядай с приятели и колеги!

Участие на Синдикатите за по-устойчиво бъдеще

2023.04.11

Just Transition е проект на КТ „Подкрепа“ и италианските партньори CISL с цел подобряване участието на Синдикатите в Социалния диалог за по-устойчиво (зелено) бъдеще на предприятията и секторите.

Game Of Business | Игровизация на бизнеса

2023.04.11

От НФТИНИ взехме участие в представянето на Game Of Business – един проект на Фондация „Интерактивна България“, насочен към игровизация (Gamification) на процеса по създаването на предприемачески бизнес план.

Вземи тематичен подарък от НФТИНИ

2023.03.10

Отвори врати нашият online каталог с тематични подаръци. Вземи чаша с тематичен позив по твой избор. Можеш да избереш от нашите предложения или да дадеш идея по твоя мярка.

XI Редовен конгрес избра ръководство

2023.02.09

XI Редовен конгрес на КТ „Подкрепа“ избра ръководството на Конфедерацията: президент – Димитър Манолов; вицепрезидент – Иоанис Партениотис; конфедерални секретари – Веселин Митов, Валери Апостолов, Александър Загоров, Нели Христова.

XI Редовен конгрес започна своята работа

2023.02.08

XI Редовен конгрес на КТ „Подкрепа“ започна своята работа в присъствието на висши държавници, международни представители, журналисти, общественици и песента „Мила Родино“.

XI Редовен конгрес на КТ „Подкрепа“

2023.02.01

На 8-ми и 9-ти февруари 2023 г. ще се проведе XI Редовен конгрес на КТ „Подкрепа“. 600 делегати от всички сектори на икономиката и от цялата страна под погледа на десетки висши държавници и чуждестранни представители ще (пре)изберат ръководството на Конфедерацията и ще определят нейните политически приоритети за предстоящия 4-годишен мандат.

Център за професионално обучение

2023.01.17

НФТИНИ лицензирахме свой Център за професионално обучение по 4 професионални направления с общо 8 професии и 10 специалности в областта на икономиката, бизнеса, електрониката, компютърните дейности и услугите, с фокус върху дигитализацията и предприемачеството.

С по чаша вино в централата на НФТИНИ

2023.01.15

Всички наши синдикални членове бяха поканени да споделят с нас по чаша новогодишно вино в централата на НФТИНИ. Благодарим на тези, които приеха поканата и споделиха своите идеи и надежди за 2023 година!

Новата 2023 година – нови възможности за НФТИНИ

2023.01.03

НФТИНИ продължихме през отминалата година да издигаме Федерацията към желаните нива на иновация и успешност. Дали сме се справили – очакваме да кажат нашите синдикални членове. Честита Нова 2023 година!

Делегатите на НФТИНИ за XI Конгрес на КТ „Подкрепа“

2022.12.16

НФТИНИ избра своите делегати за XI Конгрес на КТ „Подкрепа“ – след много оспорвани избори с балотаж и с прилагане на правилото за равен брой гласове. Виж резултатите!

Федеративен Дискусионен форум (2022)

2022.10.24

След кратко пандемично прекъсване отново включихме микрофоните, за да дадем думата на хората в НФТИНИ – вече в успешно изпитания формат на нашия Федеративен Дискусионен форум. Основни теми: лидерство, финансова подкрепа, модерен синдикализъм, бизнес инструменти.

Високите технологии напускат Русия

2022.09.13

В резултат от войната в Украйна повечето световни високотехнологични компании преустановяват своите дейности в Русия и търсят сигурно място за бизнеса си на други места, включително в България. Най-засегнати са финансите, енергетиката и високотехнологичните индустрии. Ще успее ли българският бизнес да улови вълнàта?

Индексирахме заплатите в ССА

2022.07.19

Възнагражденията в системата на ССА вече са индексирани с размери, сходни на тези в БАН и различните държавни ВУЗ-ове в страната. Подписахме актуализирано Приложение №3 към действащия в Академията БКТД – с което нашата кампания за осигуряване на необходимия допълнителен бюджетен трансфер от 5,5 млн. лв. завърши.

КБФ при НС за ССА: единодушно „ДА!“

2022.06.27

Комисията по бюджет и финанси при Народното събрание гласува с 32 гласа „за“ при 0 „против“ и 0 „въздържали се“ да бъде осигурен исканият от нас допълнителен бюджетен трансфер от 5,5 млн. лв. за изравняване на възнагражденията в Селскостопанската академия с тези в БАН и държавните ВУЗ-ове на България. Гласът на НФТИНИ беше чут.

Минимална работна заплата поне 850 лв.?

2022.06.25

Отказът от ударно увеличаване на МРЗ (в настоящите условия до размери не по-малки от 850 лв.) е в противоречие с предизборните обещания на ПП „Продължаваме промяната“; по същество продължава неолибералните политики на финансовия министър Симеон Дянков от 2010-2011 г.; отклонява се от настойчивите препоръки на ЕК; и все повече отдалечава страната ни от възможността да се присъедини към Еврозоната през 2024 г. (също предизборно обещание).

Младите хора се нуждаят от интригуваща кауза

2022.06.24

Изследователите разпознават като основен проблем пред Синдикалните движения днес трудностите при приобщаване на младите хора. Последните често попадат в различни уязвими групи (липса на квалификация и опит, „безплатно“ стажуване, работа от internet платформи, почасово, на повикване), но простото твърдение „Вас ви експлоатират!“ не работи.

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори