НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
Твоят синдикален инструмент

Новини

Следват последните 20 новини от НФТИНИ. Ако търсиш по-стари новини, виж нашия архив!

От Социални мрежи към Социални медии

2023.11.17

Ролята на Социалните мрежи за всекидневните отношения между хората и деловите процеси в бизнеса ги превръща във все по-голяма степен в Социални медии. Каква е разликата? Малко дискутиран въпрос, поставящ темата под съвсем различен ъгъл.

Кажи какво мислиш! за проблемите в твоя бранш

2023.11.09

Стартирахме услугата Кажи какво мислиш! – за проблемите в твоя бранш и за възможните решения, които заедно да се опитаме да приложим. Можеш да споделиш (включително анонимно). Дори не е необходимо да си наш член. Можеш да включиш в дневния ред на НФТИНИ конкретни предложения за подобряване на нещата. На твоя страна сме!

Подкрепяме Младежката мрежа

2023.11.07

От днес Младежката мрежа ползва технологичната инфраструктура на НФТИНИ – специализирана подстраница на нашя web-сайт с координати за контакт, материали за сваляне и Електронно заявление за членство. Отговорихме положително на искането, отправено към пълноправните колективни членове на Конфедерацията – всеки да съдейства с каквото може.

Ако е необходимо ШИФРОВАЙТЕ

2023.11.06

Специализираното ръководство Ако е необходимо ШИФРОВАЙТЕ беше представено на OpenFest от Адриан Н. Илиев (председателя на Браншов синдикат „Информационни технологии“ при НФТИНИ). Ръководството предлага комплексни решения в областта на Информационната сигурност, базирани изцяло на Свободен софтуер.

НФТИНИ и СВО – съвместно за науката и образованието

2023.10.31

НФТИНИ предприемаме съвместни действия с колегите от Синдикат „Висше образование“ (СВО) за обезпечаване на адекватно бюджетно финансиране на българската наука и висше образование. Двете пълноправни структури на КТ „Подкрепа“ излизаме с твърда позиция за критичното значение на науката и висшето образование за просперитета на българското общество – на които дължим съответстващ ресурс за съществуване, реформи и развитие.

За ясно и сигурно енергийно бъдеще на България

2023.09.15

Национално протестно митинг-шествие на КТ „Подкрепа“ и КНСБ срещу идеите за разрушаване енергийната сигурност на страната (и в частност – въгледобивната и енергийната промишленост). Ела на пл. Св. Ал. Невски в столицата на 19 септември 2023 г. (вторник) към 11:00 ч., за да кажем категорично НЕ на това безумие!

Криминализира се препятстването на синдикализма

2023.08.14

Криминализира се препятстването на синдикалното сдружаване и препятстването при упражняване на синдикални права. Разширява се обхватът на престъпленията срещу правото на труд (недопускане до работа или принуждаване да бъде напусната работа). Предвидените наказания достигат до 5 години лишаване от свобода и до 10'000 лв. глоба.

Изпълнихме: средно 17,78% нагоре в ССА

2023.08.11

Изпълнихме обещанието: договорихме за работещите в ССА средно увеличение 17,78%. Отклонихме първоначалното намерение бюджетната субсидия да бъде разпределена „за всички поравно“ (по 15%), без оглед на предходното увеличение, когато „най-малките“ останаха „зад борда“). От НФТИНИ твърдо се противопоставихме и защитихме интереса на всички.

Синдикална приемна в „Пушкаров“

2023.06.28

Проведохме Синдикална приемна в ИПАЗР „Н. Пушкаров“ при ССА, където федеративният секретар Елена Грънчарова беше преизбрана като председател на Синдикалната секция. Всички членове получиха лична чаша със синдикален позив от нашия online каталог.

Конференцията за бъдещето на НФТИНИ

2023.06.12

XI Национална Конференция на НФТИНИ избра двама федеративни секретари: Елена Грънчарова (ССА-ИПАЗР) и Момчил Георгиев (АИ-Борднетце); и обсъди бъдещето на НФТИНИ.

Конференцията избра ръководен екип на НФТИНИ

2023.06.11

XI Национална Конференция на НФТИНИ избра ръководен екип от председател Александър Цапов и заместник председател Адриан Илиев. Бяха приети също редица изменения и допълнения в Устава на НФТИНИ, в съответствие с изискванията на КТ „Подкрепа“.

Заключителна конференция „Дигитална Подкрепа“

2023.05.26

Днес от 11:00 ч. в централата на КТ „Подкрепа“ се проведе заключителна конференция на проект „Дигитална Подкрепа“ (BG05M9OP001-1.128-0005) по ОП „Развитие на човешките ресурси“.

1 май – синдикален рок концерт за труда

2023.05.01

НФТИНИ те поздравяваме от ливадата зад столичния музей „Земята и хората“, където се провежда традиционният концерт на КТ „Подкрепа“ по случай Деня на труда – „Рок за труда“.

Бюджет-2023: с внимание към Науката

2023.04.26

Искането ни да се гарантират доходите на заетите в Науката е уважено изцяло в Становището на КТ „Подкрепа“ за утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), където ще се разглежда Бюджет-2023.

1 май – шествие и концерт „Рок за труда“

2023.04.21

КТ „Подкрепа“ организира по случай 1 май празнично шествие и традиционния синдикален концерт „Рок за труда“ в гр. София. Заповядай с приятели и колеги!

Участие на Синдикатите за по-устойчиво бъдеще

2023.04.11

Just Transition е проект на КТ „Подкрепа“ и италианските партньори CISL с цел подобряване участието на Синдикатите в Социалния диалог за по-устойчиво (зелено) бъдеще на предприятията и секторите.

Game Of Business | Игровизация на бизнеса

2023.04.11

От НФТИНИ взехме участие в представянето на Game Of Business – един проект на Фондация „Интерактивна България“, насочен към игровизация (Gamification) на процеса по създаването на предприемачески бизнес план.

Вземи тематичен подарък от НФТИНИ

2023.03.10

Отвори врати нашият online каталог с тематични подаръци. Вземи чаша с тематичен позив по твой избор. Можеш да избереш от нашите предложения или да дадеш идея по твоя мярка.

XI Редовен конгрес избра ръководство

2023.02.09

XI Редовен конгрес на КТ „Подкрепа“ избра ръководството на Конфедерацията: президент – Димитър Манолов; вицепрезидент – Иоанис Партениотис; конфедерални секретари – Веселин Митов, Валери Апостолов, Александър Загоров, Нели Христова.

XI Редовен конгрес започна своята работа

2023.02.08

XI Редовен конгрес на КТ „Подкрепа“ започна своята работа в присъствието на висши държавници, международни представители, журналисти, общественици и песента „Мила Родино“.

Какво ни прави различни?

Приятели и партньори