НФТИНИ

Национална федерация Техническа индустрия, Наука, Информатика
твоят синдикален инструмент

www.NFTINI.org

Този web-сайт е създаден като синдикален инструмент на НФТИНИ – почти без никакъв ресурс, преди всичко с личния труд на наши синдикални членове (все пак в НФТИНИ разбираме от софтуер). В хедъра сме вградили детайл от фотография на Райчо Соколов (дългогодишен официален фотограф на КТ „Подкрепа“). Надяваме се сайтът да бъде полезен като официален орган на Федерацията и като практически инструмент, с който те подкрепяме в твоята синдикална работа. (Старият сайт е достъпен ТУК.)

Въпреки, че не са вложени почти никакви технологии (работили сме само с прост HTML, CSS и PHP), web-сайтът позволява много голяма свобода и гъвкавост, с интелигентни технически решения за обмен на информация, съгласуване на мнения, координация на най-различни процеси. Тъй като не работим с потребителски контролен панел, а пишем директно в програмния код, имаме възможност да приспособяваме достъпните ни инструменти към нуждите на Федерацията и нейните членове почти без ограничения.

Възползвай се!

Веднага след финализирането на първата стабилна версия на web-сайта ще предоставим програмния код и техническа документация за неговите възможности – за свободно сваляне и ползване от всеки желаещ. Нямаме нищо против органите и пълноправните членове на КТ „Подкрепа“ да приспособят всичко, което може да им бъде полезно, за своите нужди; включително като свалят кода, направят промени в него и дори създадат свои отделни web-сайтове.

Програмен код на този сайт (очаквай скоро в .zip архивен файл)

(цифров подпис) (очаквай скоро)

Техническа документация (очаквай скоро в .zip архивен файл)

(цифров подпис) (очаквай скоро)

Общи условия за ползване (очаквай скоро в .zip архивен файл)

(цифров подпис) (очаквай скоро)

Публичен GPG ключ (очаквай скоро за проверка на цифровите подписи)

Идентификатор на нашия Публичен GPG ключ:

(очаквай скоро)

Настояваме само за едно – да уважаваш свободата и независимостта на следващите потребители. Кодът и придружаващата го документация се разпространяват свободно (можеш да ги сваляш, използваш, променяш и разпространяваш без ограничения и без да дължиш нищо на когото и да било), но не можеш да ограничаваш свободата. Трябва да предоставиш същата свобода за по-нататъшно сваляне, ползване, променяне и разпространяване на кода и документацията, която получаваш от нас – на всеки следващ потребител (разбира се, без това да включва твоите електронни адреси, съобщения и пароли). Има нещо много синдикално в този подход на привържениците на Свободния софтуер – изразяващ се в предоставяне на направеното за полза на всички, вместо потребителите да бъдат разделяни и изолирани, поставяни в зависимост и противопоставяни едни на други. Нали тъкмо в това се изразява един от нашите основни принципи?

Братски синдикален поздрав!

НФТИНИ

Партньори на НФТИНИ: